AMSTERDAM GUIDE

Ølturer

(under konstruksjon)
brouwerij
Bryggeri i Amsterdam

Bryggeri i Amsterdam
Dette bryggeriet er muligens én av de godt bevarte hemmeligheter i Amsterdam, antagelig fordi det ligger litt utenfor de mest sentrale bydelene.
Det brygges ti forskjellige øltyper etter biologiske prinsipper, ufiltrert og upasteurisert. Ølet serveres i lokalet ved bryggeriet og i mange kafeer i Amsterdam.
Bryggeriet kalles for 'proeflokaal', som betyr 'smakelokal' og er én av de ca. femti som finnes i Amsterdam. Der kan du smake øl, vin, genever, whisky, etc.

I Amsterdam finnes forøvrig ca. 1200 pub'er, kroer, kafe, hva enn nå de kalles, og dertil ca. 1200 restauranter, og dette på en befolkning på ca. 750.000 sjeler. Om man ønsker det kan man vandre i Amsterdam på øltur i mange dager uten å 'gjøre' samme kro to ganger.Stamkro til Torkjell Berulfsen

Stamkro til Torkjell Berulfsen
Stamkro til Torkjell Berulfsen

Stamkro til Torkjell Berulfsen
Når NRK-programsekretær Torkjell Berulfsen er i Amsterdam besøker han gjerne denne lille kroen. Legg merke til gatenavnet på skiltet på muren ovenfor, som viser at det her på 1600-taller var en byport som het Sint Olofspoort. Byporten var bygget vegg i vegg med St Olofskapellet. Huset som rommer kroen ble bygget i begynnelsen av 1600-tallet og har en mur tilfelles med førnevnte St Olofskapel, som kan ses rundt hjørnet.
Sint Olofskapel
Klikk på bildet for Google Maps!Bilder fra siste turen

Stamkro til Torkjell Berulfsen
Google album fra siste turen

Dickens Øl og Spadser Klubb
Dickens Øl og Spadser Klubb organiserer hvert år ølfestivalen i Porsgrunn.
Ølfestival
De besøkte Amsterdam i fire dager i okt. 2009.
Her kan du se en Google Album med bilder fra siste turen.Tilbake --> Norske Spor     Terug --> Noorse Sporen

AMSTERDAM GUIDE    Fokke F. van der Meer  ©   Porsgrunn   Norge